5 марта 2018

Як замовити справжню піцу «Чотири сири» та відкрити секрет щастя

заказать пиццу

Чи часто ви самі готуєте або замовляєте піцу? А яку полюбляєте понад усе?

У нашій мережі кав’ярень найбільшим попитом користується піца «Чотири сири».

На своїй батьківщині, в Італії, вона називається «класична Бьянка», що з італійської мови перекладається як біла. У її традиційному рецепті немає звичного томатного соуса-основи та начинки з помідорів. Які ж сири входять до її складу?

Чому замовити піцу «Чотири сири» варто саме з моцарелою?

Назва сиру Моцарелла з італійської перекладається як «відкривати».

За класичною рецептурою його виготовляють із молока самок буйвола.

В Україні — із коров’ячого молока. Є кілька різновидів Моцарелли:

  •  білі кульки, які замочені в розсолі, які мають обмежений термін придатності;
  •  копчені палички та косички;
  •  твердий сичужний сир, який вважається головним інгредієнтом піци й надає їй характерний пікантний смак.

Доставка піци з Горгонзолою в Україні — рідкість

Сир горгонзола з пліснявою — це найстарший італійський родич і ровесник відомого французького Рокфора.

За легендою один закоханий юнак, щоб побути на одинці із дамою серця, покинув роботу з приготування сиру. Аби приховати це, він вранці змішав масу зі свіжим молоком і поставив для дозрівання.

За кілька тижнів побачив готовий сир із незвичайними синіми прожилками і зрозумів, що зробив дуже цікаве відкриття.

Навіть Рокфор у нашій країні продається майже в кожному магазині, а ось справжню Горгонзолу із благородною пліснявою ми замовляємо для піци саме в Італії.

У нашій мережі кав’ярень можна здійснити замовлення онлайн — піца «Чотири сири» зі справжньою італійською горгонзолою.

Рікота — один сир із різними смаками

Якщо вам запропонують замовити піцу з рікотою, то неодмінно погоджуйтеся. Тільки запитайте, який саме його різновид додають до начинки, бо від цього залежить смак страви. Рікоту виготовляють не з молока, а з сироватки, що залишається після приготування Моцарелли.

Існує кілька різновидів рікоти, і ви можете замовити піцу із тим, який вам до смаку:

  •  несолоний — дольче;
  •  сухуватий і підсолений — молітерно;
  •  м’який, не витриманий — форте.

Жодної піци не замовляють без пармезану

Пармезан — це відомий сорт сиру довгого дозрівання. Для нього характерний пікантний ніжний смак, особливо в поєднанні з бальзамічним оцтом. Тож запитайте перед тим, як замовити піцу з пармезаном, із чим він поєднується в начинці.

Замовити піцу, майже як в Італії, ви завжди можете в мережі наших кав’ярень.

Під час приготування у домашніх умовах не обов’язково використовувати саме ці сири. Замість них можна взяти українські аналоги, та Пармезан із Моцареллою краще не замінювати, бо саме вони відповідають за цілісну структуру начинки й надають їй чудовий смак. Якщо ви не можете жити без майонезу та томатної пасти, помідорів та оливок, сміливо додавайте їх, або просіть, коли замовляєте доставку, і насолоджуйтеся, адже в кожного є свій рецепт щастя.