20 марта 2018

Мусові десерти: де купити у Хмельницькому?

вкусные десерты

До уваги солодкоїжок: ви знаєте, що пухкі дріжджові пироги та тяжкі для шлунку торти із синтетичним кремом уже не в тренді? Їх потіснили європейські штруделі й мусові десерти ручної роботи, які завдяки поєднанню різних текстур утворюють безмежну кількість оригінальних смаків. А ще вони зовсім не псують фігуру.

Ідеальний мусовий торт складається із:

  • основи — пористого чи спонж-бісквіту на кшталт брауні, дакуаз або класичного пісочного тіста;
  • фруктового мусу;
  • начинки — зазвичай це заварний крем, шоколадна емульсія або ягідне пюре;
  • верхнє покриття — праліне (паста із карамелізованих горіхів), шоколадне велюрове покриття, дзеркальна або нейтральна глазур.

Саме з цих інгредієнтів кондитерські вироби ручної роботи можна замовити в мережі кафе «Мамин хліб» у Хмельницькому. Про те, які ж солодощі обрати, читайте далі.

Пиріг Баноффі пай

Це класичний англійський пиріг із банану та тофі. Його назва складається із цих двох продуктів із доданням слова «пай», что перекладається як пиріг. В інтернеті є безліч його рецептів, але секрет неповторного легкого смаку знають лише професійні кондитери, які виготовляють торти на замовлення. Приготувати в домашніх умовах справжній Баноффі складно, бо потрібно дотримуватися особливої технології.

Штруделі з вишнею та маком

Якщо ви полюбляєте штруделі з вишнею та маком, то вам обов’язково до смаку буде смачна випічка на замовлення зі спеціального витяжного тіста. Його назва походить від способу формування: спочатку тісто раскатують, потім розтягують настільки, щоб воно стало майже прозорим.

Наполеон — найбільш популярний торт на замовлення

На своїй батьківщині десерт Наполеон називається Mille-feuilles (Мільфей) — тисячу шарів. Його виготовляють із великої кількості шарів тонкого тіста. Чим воно буде тоншим, тим більш легкими й повітряними будуть коржі, тим смачнішою виявиться випічка тортів.

Легендарний віденський торт Захер

Цей кондитерський виріб варто спробувати навіть тим, хто байдуже ставиться до солодкого.

Уперше його виготовив Франц Захер у 1832 році. Тоді йому було 16 років, він найнявся учнем-підмайстром до великого кондитера й шеф-повара. Одного разу йому довелося готувати десерт для міністра іноземних справ Австрії, коли наставник захворів.

Юний Захер приготував торт із повітряного шоколадного бісквіту із шоколадною глазур’ю і прошарком абрикосового конфітюра й несолодкими збитими вершками. Гості дуже високо оцінили цей торт. Згодом Франц закінчив навчання, повернувся до Відня й відкрив крамницю кондитерських виробів ручної роботи. Фірмовим знаком якого йстав торт «Захер».

Горіхово-шоколадне задоволення

Що може бути смачнішим за шоколад та горіхи? Лише горіхово-шоколадний торт! Ніякого борошна та яєць, лише тонкий бісквіт брауні та ніжний шоколадний мус із багатим та яскравим смаком, який доповнюють кислі фрукти та несолодкі вершки. Це ідеальний варіант для тих, хто рахує калорійність страв.

Сметанково-фруктовий десерт

Це торт без випічки, який готується із пісочних коржів або бісквітів, просочених солодким сиропом, які змащують сметанним кремом. А фрукти використовувати можно будь-які на свій смак — починаючи від яблук, мандарин, винограду, бананів, ківі й закінчуючи екзотичними манго й іншими заморськими плодами.

Радимо спробувати усі ці торти, замовивши їх у мережі кафе «Мамин Хліб», й обрати той, що вам найбільше до смаку.